Pateixes d’al·lèrgia? Et donem la clau per arribar a temps!

  • 18/03/2017

Si pateixes al·lèrgies durant les èpoques estacionals, el més important és prevenir i actuar a temps.

Començarem per enfortir el fetge amb la cúrcuma i infusions depuratives, ja que ens ajudaran a drenar i a eliminar les toxines acumulades i alleugerir la càrrega del fetge.

També seria recomanable fer una dieta més aviat vegetariana durant unes setmanes, consumir aliments amargants com carxofes, raves, endívies i complementar-ho amb algues com la clorela o espirulina, ja que són riques en clorofil·la i que ajuden a eliminar les toxines que hem acumulat.

D’altra banda, també s’ha de cuidar el sistema intestinal. Moltes persones amb problemes al·lèrgics poden tenir hiperpermeabilitat intestinal, una situació que dificulta el transport de nutrients, les barreres immunològiques i les barreres físiques de substàncies i microorganismes dolents; això fa que s’activi el nostre sistema immunitari i que es desencadenin respostes inflamatòries.

Per enfortir el sistema intestinal, és bàsic assegurar una bona flora intestinal, que s’encarrega de funcions diferents com defensar l’intestí davant d’infeccions, ajudar a absorbir correctament els nutrients i digerir alguns aliments, i també és imprescindible per sintetitzar determinats nutrients com la vitamina K i les vitamines del grup B.

És important aportar per mitjà de la dieta nutrients probiòtics presents en quèfirs, kombutxa, tamari, pickles.. i prebiòtics presents a la fibra alimentària. També podem recórrer a una bona complementació dietètica rica en probiòtics.

Si hi ha hiperpermeabilitat intestinal, és interessant evitar els aliments que pensem que ens produeixen més intolerància i també els que ens poden irritar la nostra mucosa intestinal, com el cafè, begudes ensucrades i amb gas, xocolates, farines i productes refinats, gluten, làctic i tots aquells que continguin molts greixos saturats i que per digerir-los necessitem digestions molt llargues.

Un bon complement que ens ajudarà a recuperar la permeabilitat intestinal és la L-glutamina i l’aigua de mar isotònic.

Si no has estat a temps i ja pateixes els primers símptomes de l’al·lèrgia com rinitis, et ploren els ulls,… pots tractar-los amb reishi (Ganoderma), ja que té triterpenoides que fan la funció antiinflamatòria natural desinflament les vies respiratòries i suavitzant les molèsties, també és un potent antioxidant, ja que ens fortaleix el sistema immunològic sent molt eficaç tractant les al·lèrgies i evitant la tendència i disminuint tots els seus símptomes i molèsties.

 

La Quercitina és un nutrient que pertany als bioflavonoides (components antioxidants) presents amb plantes blaves i vermelles, que tenen l’acció d’enfortir les parets capil·lars i també es destaca per la seva activitat antial·lèrgica.

Impedeix l’alliberació de compostos químics que ens produeixen els símptomes típics de l’al·lèrgia com la rinitis, picor… Tenen la mateixa acció que els antihistamínics però sense els seus efectes secundaris com nerviosisme i cansament.