Gelats sense additius

  • 10/08/2016

Els gelats ecològics són honestos perquè no porten colorants ni químics. De sucre tampoc en porten tots i els endolcen amb sucres naturals de la fruita o sucre integral.

A l’hora d’optar per un gust en concret, el psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer recomana que es triïn els que són antioxidants (les fruites del bosc), els que estan fets amb fruita de temporada, el coco (ric en àcids interessants per mantenir la mucosa de l’intestí sana) i la xocolata negra (com més negra, millor) perquè té propietats probiòtiques (potencia el sistema immunitari) i també antioxidants.

“Els gelats ecològics són una garantia que no hi ha químics, i evitar-los és un consell de salut perquè poden actuar a l’organisme com a disruptors endocrins i, per tant, alterar el sistema hormonal”, continua explicant Xevi Verdaguer. Per això l’aposta per un gelat ecològic és tan saludable.

D’altra banda, els gelats “de colors radioactius -com diu Jordi Rivera fent broma- no us han fet mai sospitar?” Com pot ser que hi hagi gelats de colors blaus o verds fluors? No són colors naturals, i sempre deixen la llengua pintada i, fins i tot, les femtes quan s’han menjat. “És clarament una evidència dels químics utilitzats”.

A casa també es poden preparar gelats artesans, amb ingredients ecològics. Soria Natural acaba de posar al mercat els vinagres de poma ecològics, també amb segell del CCPAE, i entre moltes aplicacions culinàries, en divulguen una de concreta que és per fer un gelat de vinagre de poma. I amb la mateixa tècnica se’n poden preparar d’altres. I és que amb els gelats i l’estiu es podria aplicar aquella màxima que assegura que ja que es peca (pel sucre que contenen), val la pena fer-ho bé.

LA RECEPTA: Gelat de vinagre de poma