Els beneficis de les abraçades

  • 10/08/2016

El contacte físic no és només una cosa agradable, sinó també necessari per al nostre benestar psicològic, emocional i corporal, i augmenta l’alegria i la salut de l’individu i de la societat. L’abraçada és una forma molt especial de tocar, que fa que un s’accepti millor a si mateix i es senti millor acceptat pels altres “. Kathleen Keating La teràpia de l’abraçada. 

Una abraçada pot venir de diverses persones, bé sigui d’un amic, d’un familiar, d’algú que t’agrada, de la teva parella o d’una persona que et té una simple simpatia; l’abraçada és considerada una de les principals demostracions d’afecte de l’ésser humà. Però sabies que té molts beneficis per la salut? A continuació us en presentem alguns:

Beneficis emocionals de l’abraçada:

  • Estudis científics afirmen que una abraçada pot alliberar endorfines provinents del cervell i això comportaria a tenir poders curatius.
  • D’altra banda, abraçar es considera una teràpia que genera benestar, pot reduir la pressió arterial, en les dones redueix el dolor menstrual; a part d’això també ajuda a minvar el mal de cap, a alleujar l’ansietat, a disminuir l’estrès i la depressió, enforteix l’autoestima, alleugera els nervis, ajuda a que no et sentis en soledat, cura l’insomni, venç la por, estimula els teus sentits, et brinda alegria, aquieta l’ànima i moltes fonts també afirmen que retarda l’envelliment i ajuda a dominar la gana.
  • Abraçar a algú genera també beneficis fisiològicsen el nostre cos, les quals són molt positives. La segregació de l’hormona oxitocina és una d’elles; aquesta hormona és també coneguda com l’hormona de la inclinació i ajuda a moltes persones amb la seva forma de viure sense importar quina sigui la seva edat biològica.
  • Una abraçada tambéallibera altres hormones anomenades serotonina i dopamina les quals tenen un efecte sedant, per la qual cosa produeix una sensació de tranquil·litat, benestar i calma; el més interessant encara és que no només produeixen aquest efecte en ser abraçat sinó que després de ser abraçat els seus efectes es perllonguen per molt temps després. Una cosa curiosa és que dades científiques afirmen que tant les abraçades com les carícies produeixen més efecte en dones que en homes, però tots dos sexes es veuen beneficiats.
  • Les abraçades no només ens ajuden a sentir bé, sinó que també afavoreixen al bon desenvolupament de la intel·ligència en els nens, a superar les pors i que també és un factor anti-envelliment.

Tant és el benefici de les abraçades que ja hi ha teràpies anomenades “abraçada teràpia” i serveix per curar malalties depressives i d’altres tipus.

Així que us envíem un bon sac d’abraçades amb desigs ben SANUM!