La importància d’utilitzar una bona protecció solar

 • 11/08/2016

Moltes vegades som conscients dels riscos de l’exposició al sol sense protecció i que el sol cada vegada més perillós, segons els darrers estudis sobre el càncer de pell.

Però d’altra banda és molt habitual cremes protectores que contenen tòxics que ens perjudiquen la pell o disruptors hormonals relacionats amb la incidència de càncer de mama, és per això que per evitar-ho la

L’única solució és escollir una crema natural, però natural de veritat, és a dir, de cosmètica Bio certificada: cent per cent natural i ecològica, que no contingui tòxics en la seva composició.

Cada vegada són mes utilitzats els protectors solars amb filtres físics o minerals ja que són més avantatjosos per a la salut que els d’origen químic perquè no són tòxics per la pell i, per tant, presenten una millor tolerància ja sigui per persones que pateixen respostes dermatològiques com diverses reaccions al·lèrgiques a la pell i per altra banda presenten mes estabilitat a la pell i a la llum solar.

Els ingredients habituals són el diòxid de titani i el diòxid de zinc, ambdós considerats saludables perquè no són absorbits.

Tot i escollir el millor protector solar per un bon bronzejat no ens hem d’oblidar de certes mesures preventives per tal de que el bronzejat sigui saludable i responsable, com per exemple:

 1. Utilitzar una crema protectora 100% natural que contingui filtres minerals. Et protegiran dels raigs UVA, UVB i UVC. Les cremes amb filtres minerals creen una barrera física a la pell pel que és normal que la pell quedi amb una capa blanca quan s’aplica el producte.
 2. Evita les hores de màxima exposició solar (entre les 12 i les 16h).
 3. Pren el sol de manera progressiva
 4. Pren especial precaució amb els nens.
 5. Hem de ser conscients que els protectors solars no són la única mesura preventiva dels efectes nocius dels raigs solars. Per aconseguir una bona prevenció de la pell hem de tenir en compte les mesures abans descrites i també consumir aliments rics en nutrients antioxidants i fins i tot, prendre un complement alimentós que afavoreixi la protecció de la pell, com pot ser el betacarotè natural.
 6. Abans de comprar un protector solar: llegeix la seva composició.

INFORMACIÓ A TENIR EN COMPTE:

 • Les pells que més han d’extremar les precaucions són les persones de pell i ulls clars, que s’exposen de manera prolongada al sol.
 • Els que han tingut en alguna ocasió algun eritema o episodis de cremades solars.
 • Les persones amb propensió a taques i les persones amb pigues.
 • Els que tenen algun familiar afectat de càncer de pell.
 • Cal evitar les hores punta, entre les 12 i les 15 hores.
 • Cal aplicar el protector de manera regular 30 minuts abans de l’exposició, de manera uniforme, i no oblidar les zones delicades com ara el coll, llavis, orelles i cap.
 • Cal repetir sovint l’aplicació, especialment si se sua o si s’està a l’aigua més de vint minuts.
 • La mínima protecció, si tens la pell morena i resistent, ha de ser de 15.
 • Entre 30 i 50 per a persones de pell clara i 50 per a bebès.