Les propietats del mill

  • 10/08/2016

És important destacar que el mill alcalinitza l’organisme, al contrari que altres cereals acidificants, de manera que equilibra el nostre pH i ens ajuda a compensar els efectes acidificants d’una mala dieta.

A més a més:

  • No conté gluten, per la qual cosa és fàcil de digerir i apte per a celíacs i intolerants a aquesta proteïna.
  • És ric en fibra, per la qual cosa ajuda a regular casos de restrenyiment, colesterol, glucosa, i triglicèrids.
  • És una bona font de magnesi, un mineral que millora el to muscular i el sistema nerviós.
  • Conté vitamines del grup B, com la vitamina B1 (reforça l’activitat mental, la coordinació, la depressió i millora estats de cansament), la vitamina B9 o àcid fòlic (prevé l’anèmia i millora l’estat de la pell, és fonamental durant el embaràs), la vitamina B6 (millora el sistema nerviós, immunitari i hormonal) i la vitamina B2 (afavoreix l’activitat oxigenadora intercel·lular i la regeneració de teixits i millora la salut visual).
  • És una font natural de fòsfor, un mineral imprescindible en la formació i desenvolupament d’ossos i dents i durant la lactància, i afavoreix un bon rendiment intel·lectual i de la memòria.
  • També conté àcids grassos, ferro (un mineral que permet la renovació de les cèl·lules sanguínies i prevé casos de fatiga i anèmia) zinc, iode i vitamina E.

Aquests excel·lents valors nutricionals el converteixen en un aliment molt beneficiós, i que pot ser molt terapèutic per a persones que pateixin problemes digestius.

Segons la medicina natural, el sistema digestiu condiciona la nostra salut general, així que aquest cereal pot ser molt útil a persones que pateixin acidesa, úlceres, restrenyiment, diarrees, gasos, etc.

Crema de mill amb alga nori.